Denenmesi gereken tariflerden...yumuşacık, çok lezzetli, yapımı sanıldığı kadar zor değil, içine ne koyarsanız koyun herşeyle yakışan bir lezzet, eminim çok seveceksiniz...
MALZEMELER
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üstü için )
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket maya
1 paket kabartma tozu
4,5- 5 bardak un
125 g erimiş tereyağ ( açılan yufkaların üstüne sürmek için )
Tereyağ hariç bütün malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğurun ve üstünü kapatarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Yaklaşık bir saat sonra hamuru orta boy bir elmanın büyüklüğünde parçalara ayırın ve herbirini orta boy yufka büyüklüğünde açın. Her yufkanın üstüne fırçayla tereyağ sürün ve altı yufkayı üst üste koyun, hamurunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yufkaları üst üste koyduktan sonra kalınca bir rulo yapın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonra rulodan iki parmak kalınlığında dilimler kesin, yan yatırın ve elinizle açın. İçine istediğiniz malzemeyi koyarak iki tarafından kapatın ve tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Kıymalı, ıspanaklı, peynirli ve hatta patlıcanlı...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder