istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: TUZLU KURABİYE

6 Mart 2013 Çarşamba

TUZLU KURABİYE






Ben küçükken bizim evde yapılan kurabiyeler bu şekilde olurdu, annem böyle şekil verirdi kurabiyelere, ben de çok seviyorum böyle kurabiyeler yapmayı, küçüklüğümü hatırlamak güzel oluyor. Hem kurabiye yapıyorum hem de sessiz sedasız düşünüyorum çocukluğumu, annemi, babamı, kardeşimi, evimizi...her seferinde daha çok detay hatırlamaya çalışarak...ama belli bir noktadan sonra ne kadar yorsam da kendimi daha fazla hatırlayamıyorum...olsun hatırladıklarım da yeter. 



Geçmişte yeniden olabilsek ya da o günleri her karesine kadar seyredebilme şansımız olsa. O günleri görebilsek, ilkokul günlerimi, sonra ortaokul ve lise...bilmiyorum ama seviyorum ben geçmişimi, hatırladıkca eski günleri tekrar dönsem o günlere dediğim anlar çok...

Demek ki güzel geçmiş o zamanlar...

Şimdi de hatırlamak kalıyor ufak şeylerle, bazen bir kelime, bazen bir koku bazen de işte böyle tuzlu bir kurabiye yardım ediyor o günlere geri dönmeye...

MALZEMELER

250 g tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 tane yumurtanın beyazı ( sarısı üstüne sürmek için )

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un




Un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba koyun ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun, çok sert olmadan yumuşak bir kıvama gelene kadar, un ilave etmeye devam ederek yoğurun. Daha sonra istediğiniz bir şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin, yumurta sarısını sürün, susam ve çörek otu ile süsleyin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder