istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: İÇ BAKLALI ENGİNAR

8 Mart 2013 Cuma

İÇ BAKLALI ENGİNAR





Enginar mevsimi geldi yine, bahar geldi yani, kış hiç bitmeyecek gibi devam ederken baktık ki Mart olmuş, baharı yaşamaya başlamışız...zaman denilen kavram her zaman şaşırtıyor beni...

Zaman su gibi akıp gidiyor cümlesi son yıllarda benim de ağzımdan ve düşüncelerimden gitmez oldu. Planlarımız için daha var zamanı demiyorum son zamanlarda çünkü o beklenilen zaman geliveriyor hemen...çok yoğun, aman aman önemli işler de değil hani yaptıklarım ya da ben önemsemiyorum belki de ama bildiğim ve hissettiğim bir şey var ki zaman hızla akıp gidiyor avuçlarımdan.

Yapmak istediğim çok şey var, zaman yeterli gelmiyor çoğu zaman. Siz bir günün 48 saat olmasını isteyen insanlardansınız demişti bir doktor yıllar önce, migren için gittiğim bir zaman...sonra düşünmüştüm de ne güzel olurdu...

Oysa ki çocukken ne kadar uzun gelirdi günler, geceler...bitmezdi bir gün, beklemek ne zordu...



İşte bu yüzden hemen zamanı geçmeden enginarları değerlendirmek lazım. Basit, çok basit bir tarif.

MALZEMELER

5-6 adet enginar ( ayıklanmış )

2 tane havuç

1 su bardağı iç bakla

1 tane soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 limon

Bir tutam dereotu

1 çay kaşığı şeker

Tuz

Zeytinyağını  tencereye koyduktan sonra soğanı ince ince doğrayıp ilave edin, enginarları tencereye dizin, baklaları ve dilimlediğiniz havuçları da üstüne koyup tuz ve şekeri attıktan sonra limon suyunu ve normal suyu da üstünü geçmeyecek kadar ilave edin, tencerenin ağzını kapatıp önce yüksek ateşte, kaynayınca da kısık ateşte olmak üzere yavaş yavaş pişirmeye bırakın. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek daha lezzetli olmasına yardımcı oluyor. Enginarlar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra servis tabağına önce enginarları dizin, sonra da baklaları enginarların üstüne yerleştirin ve havuçlarla istediğiniz şekilde süsleyin. Yemeğin kalan suyunu da enginarların üstüne gezdirin, dereotlarını da unutmayın.



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder