istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: ISPANAKLI PASTA

26 Mart 2013 Salı

ISPANAKLI PASTA







Yemyeşil bir pasta bu...


İlk görenler fıstıklı bir pasta niyetine devam ediyorlar yemeye eğer ıspanaklı olduğunu söylemesseniz. Söyleyince de gerçekten şaşkınlık yaratıyor. İlk yaptığımda ben de şaşırmıştım, ıspanak var ama tadı yok...


Hem de çok hafif bir pasta, yağ yok içinde...




MALZEMELER


Kek için;


4 tane yumurta


1,5 su bardağı toz şeker


1 su bardağı ıspanak püresi


2 su bardağı un


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


İç kreması için;


3 su bardağı süt


4 çorba kaşığı un


1 yumurta sarısı


¾ su bardağı toz şeker


1 paket vanilya


Üst kreması için;


250 ml krema


1 yemek kaşığı pudra şekeri


Ya da


1 paket krem şanti


Kek malzemelerini güzel bir karışım oluşturana kadar çırpın ve yağlanmış,unlanmış kek kalıbına dökerek 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Kek piştikten sonra üst kısmından kabarmış olan kısmı keki düzleyecek şekilde ve biraz da kalınca kesin ve bir kenara ayırarak soğumasını bekleyin.


İç kremasını hazırlamak için vanilya hariç bütün malzemeleri çırparak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın, vanilyasını da ilave ederek biraz daha karıştırın ve onu da soğumaya bırakın.




Üst kreması için krema ile pudra şekerini çırparak koyu bir krema haline getirin, en az 5 dk çırpmanız gerekir. Kremanız soğuk olursa daha güzel bir krema elde edersiniz. Bu şekilde hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin. Eğer bu şekilde krema yapmak zor gelirse krem şanti ile de hazırlayabilirsiniz.


Kek soğuduktan sonra ikiye ya da üçe ayırabilirsiniz. Ben üç parçaya ayırdım. Aralarına hazırladığınız iç kremasını paylaştırıp hepsini tekrar üst üste getirin. Sonra kekin her tarafını buzdolabında beklettiğiniz krema ile kaplayın.


Sonra pastanın üst kısmından kestiğiniz parçanın iç kısmını ufalayarak kırıntı haline getirin ve pastanızın üstünü bu kırıntılarla süsleyin.


Pastanızı buzdolabında en az bir gün dinlendirin, güzel ve mutlu günlerde tatlı sohbetlerle sevdiklerinize bol bol ikram edin...  




AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder