Ben bu minik tuzlu kurabiyeleri çok sevdim. Bildik tuzlu kurabiyelerden farklılar. İçinde çörek otu var, kırmızı biber var yani yerken hafif bir acılık dağılıveriyor ağzınızda ve çörek otunun o güzel tadını hissediyorsunuz. Anlatmakla olmaz, deneyin derim...
Bu kurabiye de blog dünyasının tarif defterime kattığı lezzetlerden. Blog dünyasının faydalarından bahsederim ya zaman zaman...bir çok kez yapıldı ve sergilendi bu lezzet başka başka mutfaklarda ve marifetli ellerde, tarifi kendine saklamayıp paylaşan herkese çok teşekkürler. Ben de üzerime düşen görevi yerine getiriyorum ve kendi sunumumla işte malzemeler diyorum;
150 g tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı çörek otu
1 tane yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne )
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un
Bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz. Yavaş yavaş un ilavesi ile çok fazla sert olmayan bir hamur elde ediyorsunuz. Unu yavaş yavaş ilave ederseniz hamurun kıvamını daha kolay ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık olarak bu miktarda un kullanıyorum. Sonra hamurdan ufak parçalar alarak minik minik yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorsunuz. Üstüne yumurta sarısını sürdükten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyorsunuz.
Bu kurabiyelerin en önemli özelliği minik olmaları bence. Minik yuvarlaklar yapmaya üşenmeyin. Ve ağzı kapalı bir kapta uzun süre saklanabiliyor olması da ayrı bir özelliği.
Bir özelliği daha da var ki, o da bir tane ağzınıza atmış olmakla başlıyor ve sonu gelmiyor, devamlı yemek istiyorsunuz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder