Bana göre somon balığına ıspanak da yakışan bir lezzettir, yanına kestane de olursa çok güzel olur.
Ispanak herşeye yakışıyor gerçi, sadece salata olarak bile çok lezzetli. Kestane zaten anlatmaya gerek yok, başlı başına bir lezzet...
MALZEMELER
Kişi sayısı kadar somon
500 g kabukları çıkarılmış kestane
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
200 ml krema
Tuz, karabiber, köri, zencefil
Ve
500 g ıspanak
Önce ıspanakları yıkayıp doğrayın ve çok çok az suda yumuşayıncaya kadar çok az haşlayın ve suyunu süzün.
Beşamel sos için yağı ve unu kavurup sütünü ilave edin ve çırparak topaklanmasını önleyin, çok iyi karıştırmanız gerekiyor. Yoğunlaşınca ocaktan alın, kremasını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Sonra ıspanağı ve baharatları ilave edin. Baharatları zevkinize göre ilave edebilirsiniz. Sonra elde ettiğiniz ıspanaklı beşamel sosu servis tabağına alın.
Somonları ve kestaneleri bir tavaya alın, ağzını kapatın ve kısık ateşte yavaş yavaş hiç yağ koymadan pişirin. Pişirme miktarını siz ayarlayabilirsiniz, kızarmasını istiyorsanız daha fazla, daha pembe pembe olmasını istiyorsanız da daha az pişirebilirsiniz.
Somonları istediğiniz gibi pişirdikten sonra kestanelerle birlikte ıspanaklı beşamel sosun üstüne yerleştirin...
Yanına başka ilave yemek olmadan da yenebilen ve çok doyurucu bir lezzet...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder