Bu mevsim kuşkonmaz mevsimi. Her yerde demetler halinde kuşkonmazlar satılıyor, yeşil olanı da var, beyaz olanı da...uzun bir sebze olduğu için hemen yanına pişirmek için uygun büyüklükte pişirme kaplarını da satışa çıkarıyorlar kuşkonmazlarla birlikte, bir de soyma aparatları...hangi sebzenin mevsimi gelirse beraberinde o sebzeye ait araç gereçlerin de yanlarında yer alması bir satış politikası elbette ama aynı zamanda kolaylık...
Kuşkonmaz Türkiye’de de yetişiyor ama gereken değeri verilmiyor. Çok faydalı bir sebze...enginar için de aynı şeyi söyleyebilirim, son yıllarda değeri artan bir sebze enginar da, halbuki ülkemizde rahatlıkla yetişen sebzelerden. Umarım zamanla kuşkonmaz da hakkettiği değerini bulur.
Mevsimi değilse de raflarda konserve olarak ya da dondurulmuş ürünler bölümünde rahatca bulunabilen bir sebze. Çok kullanılıyor yabancılar tarafından, salatalarda, et yemeklerinin yanında garnitür olarak...
Basit bir salata tarifi vermek istiyorum;
Kuşkonmazların kalın kabuklarını soyun, lifli kabukları olduğu için yerken sorun çıkarabilirler. Sonra kuşkonmazları haşlayın, 10 dk yeterli, buharda haşlayabilirseniz daha iyi oluyor, düdüklüde 5 dk. Haşlayıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Salatanın sosunu da zeytinyağı, limon, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile hazırlayın, servis tabağına dizdiğiniz haşlanmış kuşkonmazların üstüne gezdirin.
Kısa bir zamanda güzel bir lezzet hazırlayabilir, her yemeğin yanına kullanabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder