Makarnanın kepekli olanlarını denemişsinizdir, ne zamandır ben de kullanıyorum. Daha lezzetli gibi geliyor. Fırın makarna için de kepekli makarnayı tercih ettim. Rengi bu nedenle biraz esmer oldu.
Baharat olarak muskat ve kişniş kullanmanızı tavsiye ederim. Hoş ve aromalı kokular her ikisi de...
Eğer sevmiyorsanız bu baharatları sadece tuz ve karabiber de kullanabilirsiniz ya da sevdiğiniz bir başka baharatı ilave edebilirsiniz.
MALZEMELER
1 paket çubuk makarna ( farklı bir makarna çeşidi de olabilir, ben yarı kepekli çubuk makarna kullandım)
3 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar ( yarısı üstüne dökmek için )
Tuz, muskat, kişniş, karabiber
125 g kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Önce makarnaları yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
Bir tavada ufak ufak doğradığınız soğanları ve kıymayı sıvıyağ ile kavurun, çok fazla kavurmanıza gerek yok, kıymanın rengi dönene kadar.
3 tane yumurtayı sütle birlikte güzelce çırpın ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırın. Sonra makarnayı, soğanlı kıyma karışımını ve en son olarak da rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın ve düz bir fırın kabının içine koyun. Üstüne kaşar peynirlerinin kalan diğer yarısını da ilave edin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Eğer bol peynirli ve kıymalı olsun derseniz, kaşar peyniri ve kıyma miktarlarını arttırabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder