istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: FIRINDA KIYMALI MAKARNA

15 Nisan 2013 Pazartesi

FIRINDA KIYMALI MAKARNA






Makarnanın kepekli olanlarını denemişsinizdir, ne zamandır ben de kullanıyorum. Daha lezzetli gibi geliyor. Fırın makarna için de kepekli makarnayı tercih ettim. Rengi  bu nedenle biraz esmer oldu.

Baharat olarak muskat ve kişniş kullanmanızı tavsiye ederim. Hoş ve aromalı kokular her ikisi de...

Eğer sevmiyorsanız bu baharatları sadece tuz ve karabiber de kullanabilirsiniz ya da sevdiğiniz bir başka baharatı ilave edebilirsiniz.



MALZEMELER

1 paket çubuk makarna ( farklı bir makarna çeşidi de olabilir, ben yarı kepekli çubuk makarna kullandım)

3 tane yumurta

1 çay bardağı süt

1 su bardağı rendelenmiş kaşar ( yarısı üstüne dökmek için )

Tuz, muskat, kişniş, karabiber

125 g kıyma

1 orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Önce makarnaları yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.

Bir tavada ufak ufak doğradığınız soğanları ve kıymayı sıvıyağ ile kavurun, çok fazla kavurmanıza gerek yok, kıymanın rengi dönene kadar.

3 tane yumurtayı sütle birlikte güzelce çırpın ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırın. Sonra makarnayı, soğanlı kıyma karışımını ve en son olarak da rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın ve düz bir fırın kabının içine koyun. Üstüne kaşar peynirlerinin kalan diğer yarısını da ilave edin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.



Eğer bol peynirli ve kıymalı olsun derseniz, kaşar peyniri ve kıyma miktarlarını arttırabilirsiniz...




AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder