istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: TAVUKLU, KESTANELİ VE SEBZELİ TART, KİŞ (quiche)

30 Kasım 2012 Cuma

TAVUKLU, KESTANELİ VE SEBZELİ TART, KİŞ (quiche)






Sebzeleri farklı bir şekilde kullanmanın ya da dolapta kalanları farklı bir şekilde değerlendirebilmenin yolu; kiş ( quiche ) yani tart. Özellikle pırasayı denemenizi tavsiye ediyorum, çok lezzetli bir tat çıkıyor ortaya. Bu tarifte de pırasa var...ve kestane, kestanenin burada ne işi var demeyin, bir deneyin...Bu tartı her türlü sebze ile tek tek ya da karıştırarak yapabilirsiniz, her seferinde de farklı ve güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Sebzeleri yemek olarak pişirmekten sıkılanlara da bir değişiklik oluyor.



MALZEMELER

Tart kısmı için;

125 g tereyağ

3 tane yumurta ( bir tanesinin sarısı üstü için )

1 çay bardağı soğuk süt

3 su bardağından bir parmak eksik un

Bir tutam tuz

Bütün bu malzemeleri güzel bir karışım oluncaya kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz hamurun ¼ ni ayırın, bu ayırdığınız hamuru üstünü süslemek için kullanabilirsiniz, eğer üstünü süslemek istemesseniz hamurun bütün hepsini kullanın, üstünü süslemeden de yapılabilir.

Hamuru merdane ile açarak ya da eliniz ile pişireceğiniz kabın dibine yerleştirin, biraz kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde.

İç kısmı için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tane soğan ( ufak doğranmış)

1 tane tavuk göğsü ( Küpler halinde doğranmış )

1 tane pırasa ( ince ince doğranmış )

1 tane kabak ( ufak ufak doğranmış )

10 adet kestane ( soyulmuş )

Tuz ve köri

Bütün bu malzemeleri  tavada yağla birlikte karıştırın ve tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte, kendi suyunu çekene kadar pişirin.

Sonra tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları ilave edin. Ben tavuk olduğu için köriyi kullanıyorum, seviyoruz.

Pişen bu iç malzemeleri kalıbın üzerine yerleştirdiğiniz tart hamurunun üstüne yayın ve üstünü bir kaşıkla düzleyin. Sonra ayırdığınız hamurla üstüne şekiller verin ve en son yumurtanın sarısını her tarafına sürün.

1900 ye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk, üstü pembeleşinceye kadar pişirin.



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder