Yemek masalarını süslemek için dekor olarak da kullanabileceğiniz bir tarif. Renkli renkli fena olmuyor masanın ortasında. Yapılışı basit tariflerden biri ve hafif bir lezzet...
MALZEMELER
Patatesli salata için;
Patates
Zeytinyağ
Limon, tuz
Havuçlu salata için;
Havuç
Zeytinyağ
Tuz
Süslemek için;
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz, ceviz
Malzemelerin miktarlarını vermiyorum çünkü rahatlıkla ayarlanabilir kişi sayısına göre.
Patatesler haşlandıktan sonra rendelenerek püre haline getiriliyor. İçine zeytinyağ, limon ve tuz ilavesi ile iyice karıştırılıyor.
Havuçlar rendelendikten sonra zeytinyağında yumuşayacak şekilde soteleniyor, tuz ilave edilerek karıştırılıyor ve soğumaya bırakılıyor.
Tuz, limon ve sarımsak ilavelerini zevkinize göre yapabilirsiniz, başka baharatlar da kullanılabilir, reyhan, karabiber, nane ilave edilirse de güzel olur...
Sonra vermek istediğiniz şekle uygun bir kap içine streç film seriliyor, çünkü ters çevirirken parçalanmaması gerekir.
Patatesli karışımı ikiye ayırıp önce bir kısmını kabın dibine kaşıkla bastırarak yerleştiriyoruz. Üstüne havuçlu kısmı yine aynı şekilde kaşıkla bastırarak yerleştiriyoruz ve en üstüne patatesli karışımın kalan kısmını döküp kaşıkla bastırarak düzlüyoruz. Sonra dolaba kaldırıyoruz, biraz dolapta bekleterek şekil almasını bekledikten sonra servis kabına ters çeviriyoruz ama biraz dikkat ederek yavaş yavaş, sorun olmuyor ama siz gene de dikkatli çevirin. Sonra tekrar dolaba kaldırıyoruz. İkram edene kadar dolapta beklemesinde fayda var. İkram etmeden kısa bir süre önce sarımsaklı yoğurdunu döküp maydanoz ve cevizle süslüyoruz. Süslemek için havuç karışımından da bir miktar kullanabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder