Ekmek torbalarının dibinde mutlaka kalmış dilimler, bölünmüş ekmek parçaları vardır. Bunları değerlendirmenin yollarından birisi onları kıtır ekmeğe dönüştürmek.
Kalan ekmekleri önce ufak küpler halinde doğrayın ve derin bir kabın içine alın, üstüne çok fazla olmayacak şekilde zeytinyağ gezdirin, kekik, nane, fesleğen, kırmızı biber gibi baharatlar serpin. Bu baharatlar çok fazla olmayacak azar azar. Baharat tadı çok baskın olursa sevilmeyebilir ama siz seviyorsanız daha fazla ekleyebilirsiniz ve başka baharatlar da ilave edebilirsiniz. Sonra yağlı ve baharatlı ekmek küplerini ellerinizle sıkmadan şöyle bir karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye serin. 2000 lik fırında hafif kızarana kadar tutun, dikkatli olun çabuk kızarıyorlar hemen yanabilirler. Bu ekmekleri yapmak için özel olarak fırınınızı yakmanıza da gerek yok, kek, kurabiye gibi ihtiyaçlarınızı pişirdikten sonra sıcak olan fırını kullanabilirsiniz. Sonra fırından çıkarın ve soğuduktan sonra bir saklama kabına veya poşete koyun, uzun süre saklayabilirsiniz. Ben özellikle çorbaların üstüne ilave ediyorum, salataların üstüne de ilave edilebilir...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder