Tavuğun göğüs kısmını tercih edenlerdeniz, daha hafif olduğu için. Bazen çeşitli baharatlarla tatlandırdığım gibi bazen de yumurtalı karışımlarla az yağda, tavada kızartarak pişirmeyi uygun görüyorum. Bu da öyle bir tarif;
MALZEMELER
Tavuk göğsü
Yumurta
Tuz, köri
Sade Corn Flakes
Malzemelerin miktarını yapacağınız tavuk miktarına göre ayarlayabilirsiniz.
Tavuğun göğüs kısmını istediğiniz büyüklükte doğruyorsunuz, küp küp, kare, dikdörtgen, ince uzun farketmez...
Derin bir kasede yumurta, tuz, köri karışımını iyice çırpıyorsunuz.
Başka bir kapta sade corn flakesleri elinizle kırarak küçük kırıntılara ayırıyorsunuz.
Bir tavayı sadece yüzeyini parlatacak şekilde yağlıyorsunuz.
Sonra tavukları önce yumurtalı karışıma sonra corn flakese batırıp tavada önlü arkalı kızartıyorsunuz ama kısık ateşte yavaş yavaş...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder