istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: ÇITIR TAVUK

10 Kasım 2012 Cumartesi

ÇITIR TAVUK






Tavuğun göğüs kısmını tercih edenlerdeniz, daha hafif olduğu için.  Bazen çeşitli baharatlarla tatlandırdığım gibi bazen de yumurtalı karışımlarla az yağda, tavada kızartarak pişirmeyi uygun görüyorum. Bu da öyle bir tarif;

MALZEMELER

Tavuk göğsü

Yumurta

Tuz, köri

Sade Corn Flakes

Malzemelerin miktarını  yapacağınız tavuk miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Tavuğun göğüs kısmını istediğiniz büyüklükte doğruyorsunuz, küp küp, kare, dikdörtgen, ince uzun farketmez...

Derin bir kasede yumurta, tuz, köri karışımını iyice çırpıyorsunuz.

Başka bir kapta sade corn flakesleri elinizle kırarak küçük kırıntılara ayırıyorsunuz.

Bir tavayı sadece yüzeyini parlatacak şekilde yağlıyorsunuz.

Sonra tavukları önce yumurtalı karışıma sonra corn flakese batırıp tavada önlü arkalı kızartıyorsunuz ama kısık ateşte yavaş yavaş...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder