Yumuşacık, mis gibi tarçın kokan bir kek. Eğer hafif ıslak kekleri seviyorsanız benim gibi bu tarifi deneyin derim. Elmalı kekleri seviyorum, elmalar pişerken çok hoş bir lezzet kazanıyor ve kekin lezzetini arttıyor, hafif hafif gelen tarçın tadı da ayrı bir lezzet...
MALZEMELER
Kek için,
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Elmalı karışım için,
4 tane tatlı elma
1 çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı şeker
Önce elmalı karışım için elmaları soyup dilimleyelim ve çukur bir kap içinde şeker ve tarçın ile iyice karıştıralım. Kek kalıbının içine yağlı kağıt serelim ve kalıbın dibine bu karıştırdığımız elmalardan bir sıra olacak şekilde dizelim.
Sonra kek malzemelerinin hepsini karışana dek çırpalım ve geri kalan elma karışımını çırptığımız kek karışımının içine ilave edip kaşık yardımı ile karıştıralım ve kek kalıbındaki dizdiğimiz elmaların üstüne dökelim. Elma miktarını daha da fazlalaştırabilirsiniz, tarçını da öyle ama tarçın biraz fazla olunca acılık veriyor...180° lik fırında yavaş yavaş yaklaşık 45-50 dk pişirelim ve fırından çıkaralım. Soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim ve afiyetle yiyelim...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder