istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: DULCE DE LECHE YANİ SÜT REÇELİ YANİ SÜT KARAMELİ

27 Haziran 2012 Çarşamba

DULCE DE LECHE YANİ SÜT REÇELİ YANİ SÜT KARAMELİ





İlk başta biraz tuhaf geliyor insana ama hiç tereddüt etmeden denemenizi önereceğim tariflerden biri. Yapılışı kolay ama biraz sabır istiyor, başında beklemeniz gerekiyor. İlk gördüğüm andan itibaren merak ettiğim ve yapmak için sabırsızlandığım bir lezzet. Sonunda ben de yaptım ve çok memnun kaldım. Tadı da tam da bildiğimiz bir tat aslında. Ama yaparken böyle  bir sonuç alacağınız aklınıza gelmiyor. Hatta eve yayılan kokudan rahatsız olanlar bile olabilir ve ben ne yapıyorum  diye kendi kendinize sorabilirsiniz. Ama sonra o bembeyaz sütten böyle karamel  renginin oluştuğunu görünce ve tadına bakınca yüzünüzün şekli değişiyor, tadına bakanlar memnun kalıyor. Hani şu bizim çocukluğumuzun mis mis bon bon şekerleri vardı ya tadı aynen öyle, tam bir karamel…

MALZEMELER

1,5 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

Önce süt ve şekeri derin bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca karbonatı ilave edin ve başından ayrılmadan sürekli karıştırın çünkü kabarıyor. Arasıra ocaktan alarak karıştırmaya devam edin. Çok kabarabilir ve taşabilir. Sonra kısık ateşe alıp, aralıklarla karıştırarak pişirmeye devam edin. Renginin yavaş yavaş değiştiğini göreceksiniz. İlk 1,5 saatte ara ara karıştırabilirsiniz ama sonra ki 1 saatte sürekli karıştırın. Sonra ateşi kapatın ve vanilyayı ilave ederek bir müddet daha karıştırmaya devam edin. Bir çok tarif okudum süt karameli ile ilgili; çubuk vanilya ve tarçın ilave edenler olduğu gibi damla sakızı ilave edenler de var, neden olmasın, denenebilir…

Soğumaya başlayınca daha da koyulaşıyor ve daha güzel bir kıvam alıyor. Sonra kavanoza alıp ılıdığında buzdolabına kaldırabilir ve orada muhafaza edebilirsiniz. Ben buzdolabında 2 aya yakındır tutuyorum ve hala hiç bir şey olmadı, yani uzun süre dayanıyor ve hatta durdukça da daha bir güzelleşiyor.

Ve bundan sonra istediğiniz gibi tüketebilirsiniz; kaşık kaşık yiyerek, ekmek üstüne sürerek, keklere sos olarak, kurabiyelere marmelat gibi…

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder