Yaz geldi ya artık biberler de çoğalmaya başladı mutfaklarda. Çıtır çıtır öylesine de yenir, kızartması da yapılır, salatalara lezzet de verir.
Biber kavurmasını yeşil biberler ile yapabileceğiniz gibi renkli kalın dolmalık biberlerle de yapabilirsiniz.
Biberleri ve domatesleri doğradıktan sonra zeytinyağı ilave edilmiş bir tavaya koyup, tavanın ağzını kapatıyorsunuz ve ocağın altını da hararetli bir ateş olmayacak şekilde kısıyorsunuz. Biberler ve domates yavaş yavaş pişiyor, kızartma gibi değil, daha az yağda gayet güzel bir lezzet oluyor. Biberler ve domatesler yumuşayınca sarımsakları da ince ince doğrayıp ilave ediyorsunuz ve biraz da böyle pişiriyorsunuz. Sonra tuzunu ilave edip ocağı kapatıyorsunuz. İsterseniz biraz da biber salçası ilave edebilirsiniz, hem renk hem de daha bir lezzet veriyor. Sonra bu karışımı servis tabağına alın ve üstüne yoğurt dökün, isterseniz sarımsaklı yoğurt da yapabilirsiniz. Ben sarımsağını içine koyduğum için yoğurda ilave etmiyorum, böylece kokmasını da önlemiş oluyorum sanırım. Üstünü de maydonoz ile süslediniz mi tamamdır...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder