istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: DOMATES SOSLU SOMON

4 Haziran 2012 Pazartesi

DOMATES SOSLU SOMON

 


Somon aynı  ama soslar farklı. Genelde aynı şekilde pişiriyorum somonu, anlatmıştım...

Hafif ve pişirmesi kolay bir balık, lezzeti de kendinden, sağlıklı olduğunu da düşünürsek, daha ne olsun, güzel bir yemek öğünü...  

Tavada ızgara gibi pişen balıklarımızı  bir tabağa aldıktan sonra, bir tavaya zeytinyağını, ince halkalar şeklinde doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış sarımsakları koyuyoruz ve karıştırarak hafifce yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ben sarımsakları biraz iri doğruyorum, bu şekilde yemesi daha güzel oluyor, siz nasıl isterseniz öyle doğrayabilirsiniz, ister minik, ister iri. Sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz, biraz da domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Tuz, kekik, fesleğen ilavesi yapıyoruz. Kekik ve fesleğen kuru olabilir ama tazesi olursa daha güzel oluyor. Kekik ve fesleğen çok keskin olduğu için kullanırken dikkatli olmak lazım, çünkü çok olursa yemeğin tadını sertleştiriyorlar, azar azar katmakta fayda var.Ve bir de iri kıyılmış maydonoz ilavesi ile sosumuz tamamlanıyor. Miktar vermedim çünkü siz balık miktarına göre ayarlama yapabilirsiniz, eğer sos fazla gelirse yani artarsa merak etmeyin, tek başına da tüketilebilecek bir sos, buzdolabında saklayabilirsiniz fazlasını ve ayrıca ekmekle yemesi de güzel oluyor ama dikkat, bu sosla birlikte ne kadar ekmek yediğinizi anlamıyorsunuz...Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra balığımızın üstüne döküp, kekik ve fesleğen kokusu eşliğinde afiyetle balığın tadına bakabiliriz, sevdiysek eğer biraz daha alıp afiyetle yemeğe devam ediyoruz...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder