istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: BİR DİLİM SALÇALI EKMEK

6 Haziran 2012 Çarşamba

BİR DİLİM SALÇALI EKMEK




Çocukluğumuzda yediğimiz tatlar zaman zaman hatırlanır. Bazen evde pişen bir yemek kokusunda, bazen bir dilim kızarmış ya da bir dilim salçalı ekmekte...

Bu lezzet çok eskilerden, annem genellikle haftasonu kahvaltıları için yapardı. Bu lezzetle birlikte bir de sobanın üstünde kızarmış ekmek, ikisi de çocukluktan kalan damak tatları. Çıtır çıtır yanan sobanın zevkini tatmış olduğum için kendimi şanslı hissederim hep, yeni nesil bu zevkten mahrum kaldı. Yanan sobanın üstünde mis gibi kokular çıkararak kızaran ekmek ve üstüne sürülen tereyağ ve vişne reçeli, bu kahvaltılar çok gerilerde kaldı artık, belki de bunun içindir zaman zaman sobalara duyduğum özlem, çıtırtılar eşliğinde ısınmak ve kahvaltı yapmak...

Annem bu salçalı karışımı yaparken, tavada zeytinyağında şöyle bir çevirirdi. Ben pişirmeden yapıyorum; istediğiniz miktarda salçayı bir tabağa koyun ama kolay karıştırabileceğiniz geniş bir tabak olsun. Eğer biber salçası olursa ve biraz da acılı olursa daha da güzel oluyor. Sonra içine zeytinyağı, kekik, kimyon, ufalanmış ceviz ilave edin ve karıştırın. Kuru fesleğen de katabilirsiniz. Bu karışımı buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Ayrıca salçanın faydalarını da düşünürsek ve çocuklar da bu lezzeti severse daha ne denir...

Ve sonra bir dilim ekmeğin üstüne sürüp çocukluğunuzda yaptığınız kahvaltıları düşünerek afiyetle yiyin, eminim sizin de çocukluğunuzdan bir lezzet geliverecektir damaklarınıza...

 AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder