Balıklardan somon olunca yanına herşey yakışıyor. Farklı bir çok sosla yenebiliyor...
Sade hali zaten lezzetli, bir de sos ilave edince çok hoş bir lezzet çıkıyor ortaya.
Bu sefer beşamel soslu bir tarif;
MALZEMELER
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
200 ml krema
Tuz, karabiber, köri, zencefil
Sıvıyağ ile unu şöyle bir kavurup sütü ilave ediyoruz. Bu işlemleri yaparken sürekli çırpma teli ile çırpıyoruz ki pürüzsüz bir sos olsun. Kaynamaya ve kıvam bulmaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve kremasını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz, sonra baharatlarını da ilave edip özleşene kadar çırpıyoruz. Beşamel sosumuz hazırlanmış oldu. Bu ölçü fazla gelebilir, bu nedenle bu miktarların yarısını kullanabilirsiniz, ayarlaması size kalmış. Kıvamı çok koyu olursa yavaş yavaş sütle çırparak ayarlayabilirsiniz. Arzu ederseniz içine başka baharatlar da ilave edebilirsiniz. Ben dereotu da doğruyorum bazen, fena olmuyor.
Bu sosu tavada kısık ateşte pişirdiğiniz somonlarınüstüne arzu ettiğiniz miktarda dökerek servis yapabilirsiniz. Yanına da zeytinyağda bol soğan ile sotelediğiniz ıspanakları ilave ederek farklı bir ikili oluşturabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder