Ve topladığım çilekler reçel oldu. Hem de çok farklı bir tarifle, her zaman yaptığımdan farklı bir tarif, uzun zamandır yapmayı düşünüyordum ve şimdi diyorum ki lütfen siz de deneyin, ben çok beğendim, eminim sizin de hoşunuza gidecek. Yanlış duymadınız evet, 21 dakikada…Tarifin kaynağı Sağlıklı Mutfak, kendisine çok çok teşekkür ediyorum.
MALZEMELER
500 g çilek
450 g şeker
1/3 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tereyağ
Çilekleri yıkayıp, saplarını ayıkladıktan sonra bir tencereye koyun, tereyağını da ilave edin ve 7 dk boyunca arada karıştırarak pişirin. Bu sırada çilekler sulanıyor.
7 dk sonunda şekeri ilave edin ve 13 dk boyunca kaynatın, ben ocağı biraz kıstım bu aşamada.
Son 1 dk içinde limon suyunu ilave edin ve 1 dk sonunda ocağınızı kapatın. İşte bu kadar çabuk bir reçel. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltabilirsiniz.
Çilek ve şeker miktarlarında çok çok ufak değişiklik yaptım. Şeker miktarı fazla gibi gelmişti ama tadına bakınca anladım ki o da normal. Ama daha az da kulanabilirsiniz şekeri. Ve uzun süre bozulmadan saklayabileceğiniz bir reçel oluyor.Tam kıvamında, ısrarla tavsiye ediyorum...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder