Mutfak evin en heyecanlı, en hareketli, en sürprizlerle dolu bölümlerinden biri benim için. Yeni tarifleri bir kenara bırakın her zaman yaptığım tarifler için de aynı şey geçerli, her an her şey olabilir...
Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de cheesecake. Heyecan yaşamak istiyorsanız cheesecake yapın. Yapmaya karar verdiğim andan, ikram için dilimlenen ana kadar heyecan bitmiyor. Pişerken sürekli bakıyorum fırının önüne geçip çatlamış mı diye, piştikten sonra servis tabağına alması zaten ayrı bir endişe aman kırılmasın diye, süslemesi çok büyük bir zevk ama...sonra da ikram ederken şeklini bozmama çabaları...bilmiyorum belki ben yaşıyorum böyle endişeleri...aslında bu endişelerim çoğu zaman yersiz oluyor, bu kadar da ürkütücü bir durum yok aslında ama bir kere yaşadığım hayal kırıklığı sebeb oluyor böyle düşünmeme galiba. Herşeyin güzel gittiğini düşündüğüm bir anda tam da ortasından çatlamıştı, çok üzülmüştüm...
Ama bir güzel tarafı var ki bir gün önceden yapmanız gereken bir tatlı olduğu için kurtarma oprasyonu için zamanınız oluyor.
En önemlisi de bir gün önceden hatta iki gün önceden yapmanız gerektiği çünkü bekledikce lezzeti artan bir tatlı...
Bu kadar heyecandan sonra bir daha yapmak için yeni bahaneler arıyorum çünkü tadını seviyorum, çok çok değil ama azar azar ve yavaş yavaş yemek hoşuma gidiyor...
Portakallı bir sos yaptım bu sefer süslemek için. Portakalın hafif ekşi tadı hoş bir lezzet verdi, ekşi tatlı lezzetleri sevenler deneyebilir.
MALZEMELER
Alt Tabanı için;
150 g pötibör bisküvi
50 g badem tozu
50 g tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
Peynirli kısım için;
3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
400 g labne peynir
300 g süzme yoğurt
1 paket vanilya
Sosu için;
1 su bardağı portakal suyu
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
İnce dilimlenmiş portakal
Frambuaz soslu cheesecake malzemeleri ile aynı malzemeler ve yapım aşaması da aynı, buraya bakabilirsiniz. Ama bu sefer un ve nişasta ilave ettim, nasıl bir fark oluyor diye merak ettiğim için, pek bir fark olmadı, her iki türlü de yapılabilir. Şekerini de biraz arttırdım ve limon kabuğu rendelemedim.
Şimdi bir başka cheesecake yapmak üzere yeni bahaneler bulmalıyım...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder