Çok hafif bir yemek ve lezzetli bir yemek. Yapımı da çok basit.
Ben balık olarak alabalık kullandım, farklı balıklar da olabilir. Kılçıkları temizlenmiş olursa daha iyi oluyor, yerken problem olmuyor. Başka balıklarla da yapılabilir ama alabalık gerçekten lezzetli oldu.
Fırın kabına balıkları yerleştirin ve üstlerine zeytinyağı sürün. En üstüne de evde hangi sebzeler varsa doğrayıp yerleştirin. Patlıcan çok hoş bir lezzete büründü, bunu söylemeliyim. En son olarak da istediğiniz baharatları üstüne serpiştirin. Kekik, nane, karabiber, kişniş, köri, tuz çok az...özellikle kişnişi denemenizi öneririm, çok hoş bir lezzeti var.
Hazırladığınız fırın kabınızı 200 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin ve balığınız pişene kadar bekleyin.
Balık zaten yumuşacık pişiyor, sebzelerde ne çok ne az kıvamda.
Çok hafif bir öğün istiyorsanız deneyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder