Bu günlerde zevkle yenen bir yemek. Kış bitmeden ne kadar yaparsam o kadar iyi olur. Sadesini daha çok seviyorum ama içine biraz da kıyma ilave edince daha besleyici oluyor, çocuklar da yediği için bu aralar böyle yapıyorum.
Zeytinyağ ve bolca doğranmış soğanı tencerede çok kavurmadan biraz yumuşatıyorum, kıymayı ilave ederek biraz kavuruyorum, salçayı da ekleyip karıştırıyorum, yıkayıp ayıkladığım karnıbaharları, dilimlediğim havuçları da ilave ettikten sonra tuz ve üstünü geçecek kadar su ekleyerek tencerenin ağzını kapatıyorum ve kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayıncaya kadar pişiriyorum.
Yine malzeme miktarını vermedim çünkü her zaman dediğim gibi böyle yemeklerde tamamen sizin damak zevkinize göre malzeme miktarını ayarlayabileceğinizi düşünüyorum. Kıyması daha çok olsun diyebilirsiniz, az salçalı sevebilirsiniz, nasıl isterseniz...kıymasız yaparsanız nonut da ilave edebilirsiniz, nohutlu da güzel oluyor...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder