Pırasa olmadan kış olmaz...her mevsimin gözde bir meyvesi sebzesi olur ya...pırasa da öyle işte, kışın gözde sebzelerinden bir tanesi...
En sık pişirdiğim yemeklerden zeytinyağlı pırasa. Bazen salçalı, bazen salçasız, bol limonlu...
Kış uzun, pırasa da çok pişecek mutfaklarımızda, bu nedenle farklı farklı tarifleri denemek de fayda var.
Buğdayı özellikle kışın daha çok kullanıyorum, hem besleyici hem de kış sebzelerine daha çok yakışıyor gibi geliyor bana. Bu nedenle de buğdayı bir de pırasada denemenizi istedim.
Aslında yazdığım bir tarif ama bazen ufak ufak hatırlatmalar yapmak hoşuma gidiyor...
MALZEMELER
½ kg pırasa
3 tane orta boy havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane portakalın suyu
½ çay bardağı yarı pişmiş buğday
Yeteri kadar tuz
Zeytinyağını tencereye koyun ve ufak doğradığınız pırasaları ve havuçları ilave edin, çok fazla kavurmadan şöyle bir karıştırın. Tuzunu, buğdayını ve portakal suyunu ilave edin. Su miktarını pırasaların üstünü geçmeyecek şekilde su ilavesi ile ayarlayın ve tencerenin ağzını kapatın. Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder