Bakmayın siz onların minik minik olduklarına, boylarından büyük tatları var...bir bardak çayın yanına ve tatlı sohbetlere çok yakışıyorlar.
Ufak oldukları için bir lokmada yemesi kolay kurabiyeler bunlar, her ortam için lezzetli kurabiyeler, uzun yıllardır yaparım hiç beni yanılttıklarını görmedim, her zaman tam kıvamında pişerler, yani yapımı çok kolay. Aslında bu kurabiye Mantar Kurabiye diye bilinir, aynı tarif, ama böyle yemesini daha çok seviyorum ben, minik minik...
MALZEMELER
2 tane yumurta
250 g tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
400 g mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bütün malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın, bunun için eğer gerekirse un ilave edebilirsiniz. Sonra ufak yuvarlaklar halinde şekil verip 180° lik fırında çok fazla kızartmadan beyaz kalacak şekilde pişirin. Beyaz beyaz olursa daha güzel oluyor. Farklı şekiller de verebilirsiniz. Piştikten sonra ağzı kapalı bir saklama kabında 15 güne kadar aynı lezzetinde koruyabilirsiniz. En çok da bu özelliğini seviyorum, çünkü hemen bitirmek zorunda kalmıyoruz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder