istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: ENGİNARLI PİLAV

8 Mayıs 2012 Salı

ENGİNARLI PİLAV




Tam mevsimindeyiz. Bol bol tüketmeli, yiyebildiğimiz kadar yemeli bu karaciğer dostu sebzeyi. Sizi bilmem ama ben çok severim. 40 gün, her gün 1 enginar yersek eğer hem karaciğerimizin hem de kanımızın temizlendiği söyleniyor. Kaynatıp suyunu içmek bile faydalıymış, yemesini sevmeyenler için bir alternatif olabilir.Bu söylenenleri dikkate almak lazım...

Enginar temizlemesi zor olan bir sebze, bu nedenle caydırıcı olabilir ama artık pazarlarda ayıklanarak satılıyor olması işimizi kolaylaştırıyor. Bebek  enginarların temizlenmesi daha kolay, dış kabuklarını aldıktan sonra rahatlıkla yemeklerde kullanabilirsiniz. Derin dondurucular sayesinde her zaman yemek de mümkün artık bu yararlı sebzeyi. Ben kışın da yapıyorum bu sayede.

Pilavın yapımı basit, burada minik enginarları kullandım, normal enginarı dörde bölüp öyle de kullanabilirsiniz.

Bol soğan ve sarmısak ile birlikte biraz zeytinyağını tencerede çok az kavurduktan sonra dolmalık fıstıkları da ilave edin ve biraz daha kavurun ama renkleri dönmesin yani biraz yumuşasın, yağı yakmamaya dikkat edin. Bu miktarlar size bağlı olduğu için gereken miktarda pirinci, enginarları ve tuzunu ilave ettikten sonra şöyle bir karştırıp üstünü geçecek kadar su ile kısık ateşte pişirmeye bırakın. Enginarları biraz fazla koyduğumu söylemeliyim, daha çok yiyebilmek için. Pilav pişene kadar siz de taze soğanın yeşil yapraklarını ve dere otunu doğrayın. Taze soğan ve dere otu da çok olursa lezzetli oluyor. Pilav pişince ocağı kapatın ve doğradığınız yeşillikleri de ilave ederek demlenmeye bırakın.

Bu pilavı hiç bir yemeğin yanına tamamlayıcı olarak yapmamanızı öneririm, tek başına gayet doyurucu...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder