Enginar ve mantarı biraraya getirirsek nasıl olur derseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Bence fena olmadı, denemeye değer.
Bolca doğradığınız soğanları zeytinyağında şöyle bir karıştırın, doğranmış sarımsak da ilave edin, doğranmış mantarlarla birlikte karıştırarak çok az pişirin. Sonra enginarları bütün olarak tenceredeki mantarlı karışımın üstüne dizin. Enginarları kendiniz ayıkladıysanız limonlu suyun içinde bekletmeyi ihmal etmeyin, bu kural mantarlar için de geçerli. Mantarları konserve olarak da kullanabilirsiniz. Sonra enginarların üstünü kaplayacak kadar su ilave edin, tuzu ve limon suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben 8-10 tane enginar için 1 limon suyunu kullandım. Çabuk pişiyor. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın. Geride kalan mantarlı karışıma, doğradığınız maydonoz ve dereotu karışımını ekleyip karıştırın ve bu karışımı enginarların üzerine paylaştırın. Eğer mantarlar artarsa öylece yemesi de güzel...İşte bu kadar, hem kolay hem de lezzetli...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder