Çok güzel kokan bir yaz yemeği...lezzetli ve doyurucu...
Kışın dondurucudan çıkarıp kullandığımız bezelyeyi yazın taze taze pazarlardan alıp kullanmak çok hoşuma gider. Tazesinin tadı daha bir lezzetli gelir bana...
MALZEMELER
1 kg bezelye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane büyük kuru soğan
200 g kıyma
2 tane orta boy patates
2 tane havuç
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Sıvıyağ ve ince doğranmış soğanı tencereye alın ve soğanlar yumuşayınca kıymasını ilave edin. Kıyma kavrulunca küp küp doğradığınız patates ve dilimlediğiniz havuçları da ilave edin. Salçayla beraber karıştırarak biraz daha kavurun ve bezelyeleri de ilave edin, tuzunu da kattıktan sonra üstünü geçecek kadar su ile pişirmeye başlayın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Bu miktarlar size az gelebilir çünkü ben genelde yağını, tuzunu ve kıymasını az kullanmaya çalışırım, aslında sebzeleri kıymasız yapmak tercihimdir bu nedenle siz isteğinize göre malzeme miktarlarını değiştirebilirsiniz...
Yanına pilavla birlikte servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder