istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: KABAK KALYE

26 Temmuz 2013 Cuma

KABAK KALYE





Zeytinyağlı kabak...

Kalye kelimesini ilk duyduğumda çok değişik gelmişti. Etsiz pişmiş sebze yemekleri demek olduğunu öğrendim ve aslında her zaman yaptığım bir yemek türü olduğunu gördüm....genelde sebzeleri etsiz pişirmeyi tercih ederim...

Kabağın her halini severiz, bu nedenle kurtarıcı bir sebzedir.

Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi...dolması, zeytinyağlısı, sarımsaklı yoğurt ile salatası...

MALZEMELER

3-4 tane kabak

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 büyük soğan

3 tane domates

5-6 diş sarımsak

Ve

Dereotu

Zeytinyağını koyduğunuz tencereye soğanları ince ince doğrayıp ilave edin. Sonra da domatesleri , sarımsakları, iri dilimler halinde doğradığınız kabakları, tuzunu ve şekerini de ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
Piştikten sonra dereotu ile servis yapabilirsiniz...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder