Zeytinyağlı kabak...
Kalye kelimesini ilk duyduğumda çok değişik gelmişti. Etsiz pişmiş sebze yemekleri demek olduğunu öğrendim ve aslında her zaman yaptığım bir yemek türü olduğunu gördüm....genelde sebzeleri etsiz pişirmeyi tercih ederim...
Kabağın her halini severiz, bu nedenle kurtarıcı bir sebzedir.
Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi...dolması, zeytinyağlısı, sarımsaklı yoğurt ile salatası...
MALZEMELER
3-4 tane kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 büyük soğan
3 tane domates
5-6 diş sarımsak
Ve
Dereotu
Zeytinyağını koyduğunuz tencereye soğanları ince ince doğrayıp ilave edin. Sonra da domatesleri , sarımsakları, iri dilimler halinde doğradığınız kabakları, tuzunu ve şekerini de ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
Piştikten sonra dereotu ile servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder