Tatlı, tuzlu karışık kurabiyeler ama pastane kurabiyesinden bahsediyorum. Şöyle içeri girince mis gibi vanilya, fırından yeni çıkmış kurabiye ve poğaça kokusu olan pastaneleri diyorum...
Çok hoşuma gider, değişik şekillerde, değişik tatlarda...çayın yanına güzel gider...
Bir de un kurabiyesi vardır ki pastanelerde satılan, en çok da bu lezzeti severim. Ağzınıza alınca dağılan bembeyaz un kurabiyeleri...en çok da bunlar yakışır çayın yanına. Mideme de dokunur aslında, sonrasında bir yanma olur hep ama olsun yine de yerim bir kaç tane...
Bu nedenle de hep bir un kurabiyesi tarifi arayışım vardır pastanedekilere benzeyen. Bir heves yaparım ama olmaz onlar gibi, var demek ki bir sırları...
Yaptığım bu un kurabiyesi fena olmadı ama yine yakalayamadım o lezzeti...
MALZEMELER
250 g tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Ve
Üstüne dökmek için yeteri miktarda pudra şekeri
Un hariç bütün malzemeleri bir kaba koyun ve unu azar azar ilave ederek çok sert olmayan, şekil alabilen kıvamda bir hamur elde edin. Sonra yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dk pişirin. Renklerinin beyaz kalmasına dikkat edin.
Yuvarlak şekil vermek zorunda değilsiniz, farklı şekiller de olabilir...
İçine konulan yağ miktarı diğer kurabiyelerde olduğu gibi bunda da beni rahatsız eden bir durum ama yaklaşık 40 tane kurabiye çıktığını ve günde bir-iki tane yiyerek uzun sürede tükettiğimizi düşünürsek zararını biraz azaltmış oluruz...
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üstüne pudra şekeri de dökerek hem lezzet vermiş olursunuz hem de güzel bir görünüm...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder