Ufak, iki lokmalık ama bir taneyle bile tatlı ihtiyacınızı gideren bir tatlı şekerpare. Daha fazla yemek isteyen olursa yiyebilir tabii...
Serin yerde, ağzı kapalı bir saklama kabında uzun süre dayanabilir.
Şekerpare yapmak için çok çeşitli tarifler var, irmikli olanlar çoğunlukta ama bu tarif irmiksiz olanlardan...
MALZEMELER
Kurabiye için;
250 g tereyağ
1 su bardağı şeker
3 tane yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstüne sürmek için )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Ve
Üstü için yeteri miktarda fındık
Şerbet için;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip yaklaşık 5dk daha kaynatıp ocaktan alın ve bir kenarda ılıması için bekletin.
Şekerparenin kurabiyelerini yapmak için bütün malzemeleri biraraya getirin ve unu yavaş yavaş katarak çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt yerleştirilmiş tepsiye dizin. Her birinin üstüne yumurta sarısı sürün ve ortalarına bir tane fındık yerleştirin. 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarınca derin bir kabın içine alın ve ılımasını bekleyin.
Kurabiyeler ve şerbet ılıdıktan sonra şerbeti yavaş yavaş kurabiyelerin üstüne dökün ve kurabiyelerin yavaş yavaş şerbeti içine çekmesini bekleyin.
Şekerpare tadında bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder