Nasıl olur öyle dediğinizi duyar gibiyim... Hem de öyle güzel oluyor ki...
Pırasa yemeği yapınca aklıma hep babam gelir. Çünkü babam pırasayı çok sever, hem de yanında kızarmış ekmek olursa daha bir keyifle yer. Bu nedenle pırasa ve kızarmış ekmek kokusu ve babam benim için aynı çerçevede yer alan güzel bir anıdır. Ama onun sevdiği pırasa salçalı olanıdır, annem de güzel yapar ...
Bu pırasa portakal suyu ile pişiyor. Yani tüm malzemeler aynı;
MALZEMELER
500 g pırasa
1 çay bardağı havuç
½ çay bardağı pirinç veya buğday
Portakal suyu ( istediğiniz kadar )
Zeytinyağı, tuz, zencefil
Aslında genelde ben yemek yaparken isteğe bağlı olarak malzemeleri azaltır veya çoğaltırım. Bu nedenle miktar vermek istemem, havucu bol veya buğdayı bol seversiniz, sulu bir yemek olsun istersiniz... bu tamamen isteğinize bağlı...Ama denemediyseniz bir kere olsun denemenizi tavsiye ederim portakal suyu kullanmayı ve buğdaylı yapmayı, buğdayın faydalarını da göz ardı etmeyin. Aynı şekilde zencefili de tavsiye ediyorum, ama yemeğin tadını değiştirmeyecek oranda kullanırsanız faydalı bir baharatı herkese yedirmiş olursunuz. İşte bu kadar basit malzemelerle, istediğiniz kıvamda pişirerek güzel bir lezzet elde ediyorsunuz. Yemeğin rengi de çok güzel oluyor, ben artık hep böyle yapıyorum. Tabii bir de zetinyağı olayı var, bu da olmazsa olmazlarından. Bir şey daha deneyin ve yemek piştikten sonra zeytinyağını üstüne şöyle bir gezdirin. Çok şey deneyin der gibi oldum ama olsun siz gene de deneyin... Bu arada bu tarifi çok sevdiğim ve saydığım bir arkadaşımdan aldığım için ona da çok teşekkür ediyorum, her yaptığımda kulaklarını çınlatıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder