Sever misiniz? Ben çok severim, elmaların kekin içinde yumuşaması ve kek ile bütünleşmesi... hafif hafif de tarçın kokusuna cevizin tadı da eşlik etti mi, değmeyin keyfime. Yanında güzel de bir çay....Yumuşak kekleri oldum olası hep sevmişimdir. Çok fazla kızarmadan, daha pembe iken çıkarsa fırından tam bana göre...Bu da işte öyle bir kek.
MALZEMELER
3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
125 g tereyağ (erimiş olursa iyi olur)
Bir limon kabuğu rendesi
Bir tutam tuz
2 çay bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Bu malzemelerin hepsini karıştıralım ve istediğiniz bir kek kalıbına dökelim. 3-4 tane elmanın kabuklarını soyup dilimleyelim ve kek hamurunun üstüne yerleştirelim. 180 derecelik fırında arzunuza göre kızarmış ya da hafif pembe oluncaya kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine kayısı reçelinden sürelim ve soğuması için beklerken hemen çay demleyelim.
Ayrıca kekin fotoğraflarını çekerek bana yardımcı olan arkadaşlarıma da teşekkür ederim.
Ayrıca kekin fotoğraflarını çekerek bana yardımcı olan arkadaşlarıma da teşekkür ederim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder