Yemesi kadar yapılışı da eğlenceli olduğu için böyle bir isim vermek geldi içimden, belki başka isimleri vardır...Tüm kurabiyelerde olduğu gibi bunda da tereyağ olması benim için eksi bir puan ama tereyağ yerine başka bir yağ kullanırsam aynı lezzeti vermiyor... Aslında bu hamurdan çok fazla sayıda kurabiye çıktığı ve hepsini bir oturuşta yemediğimiz düşünülürse pek zararlıymış gibi gelmiyor. Ayrıca bir haftadan daha fazla bir süre dayanıyor. Yani yavaş yavaş uzun bir sürede tüketirsek sanırım masum bir kurabiye... Tabii lezzeti konusundaki bu fikirler bana ait, yaptıktan sonra umarım siz de beğenirsiniz.
MALZEMELER
250 g tereyağ
2 tane pişmiş yumurtanın sarısı
Yumuşak bir hamur oluncaya kadar un, yaklaşık 3 su bardağı
Hamurdan ufak parçalar alınarak küçük yuvarlaklar şeklinde kurabiyeler yapılır ve 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Beyaz kalmasına dikkat edilir.
Aşağıdaki karışım çukur bir kaba hazırlanır
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Fırından çıkan kurabiyeler dağılmaması için dikkatlice bu karışımla karıştırılır, sıcak olacağı için dikkatli olmak gerekir...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder