istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: KESTANELİ PİLAV

11 Ocak 2013 Cuma

KESTANELİ PİLAV





MALZEMELER

1 su bardağı basmati pirinç

1 tane soğan

½ su bardağı dolmalık fıstık

½ su bardağı kuş üzümü

10-15 tane ayıklanmış kestane

Tuz, karabiber, köri, zencefil

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 su bardağı su ( siz su miktarında ayarlama yapabilirsiniz )

Önce soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında yavaş yavaş kavurmaya başlayın ve fıstıkları da ilave ederek kavurun. Sonra kestaneleri, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ve bir kaç dakika daha kavurun. Baharatlarını da sizin damağınıza uygun miktarlarda katın. Bir iki kez karıştırtıktan sonra suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirin.



AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder