Evet yine kar, burada yılbaşından önce yağıp erimişti bile kar. Bu sabah bir baktım yine sessiz sessiz, tane tane yağıyor ağaçların, evlerin üstüne, beyaz bembeyaz...
Kar güzel, temiz, saf...
Ama dışarıda, kar altında çalışmak zorunda olanlar ve soğukla mücadele edenler, onları da düşünmeden edemiyorum açıkcası ve güç diliyorum onlara, soğuğa karşı direnç diliyorum...
Ve şükür diyorum...
Kar manzarası hoşuma gider, öyle bakarım tertemiz beyaza... üstünde yürümeyi de severim üşüyene kadar, yine öyle yaptım, dışarı çıktım, uzunca yürüdüm, üşüyene kadar...
Ve dedim ki salep zamanıdır, gerçek salep değil ama ev yapımı, dilerseniz tarif burada, gerçeğini aratmayacak lezzette oluyor bana göre...
Yanında da evvelki günden yapılmış çikolatalı kurabiyeler, ama bir tane yemek şartıyla...
MALZEMELER
125 g margarin
125 g tereyağ
3 su bardağı un
1 tane yumurta
250 g ufak parçalara ayrılmış çikolata ( bitter olursa daha iyi olur )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı normal toz şeker
½ çay kaşığı tuz
Çikolatalar hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın. Unu azar azar ilave edin ve çok sert olmayacak bir hamur kıvamına gelmesi için gerekli miktarda katın. Hamur ne sert ne de yumuşak olacak. Sonra çikolataları ilave edin ve hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ama aralarında boşluk bırakın. Çünkü kurabiyeler pişerken yayılıyor, birbirine değmemesi gerekiyor.
2- 3 tepside pişirebilirsiniz.
170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dk pişirin. Fırından ilk çıkınca biraz yumuşak oldukları için biraz bekledikten sonra servis tabağına almanız daha kolay olur.
Yağ oranı biraz fazla bana göre ama yaklaşık 36 tane kurabiye çıkıyor ve uzun süre dayandıkları için biraz masumlar, tabii günde bir tane yemek şartıyla...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder