Seviyorsanız eğer üstü de frambuazlı...
Kolay bir tarif ve dolapta da uzun süre dayanıyor, serin serin yemesi de güzel, eh hadi o zaman yapalım.
MALZEMELER
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon
Su ve şekeri bir tencerede kaynatın, biraz kıvam aldıktan sonra limon suyunu ilave edin ve tencereyi ocaktan alın, soğuması için bir kenara bırakın. Bu işlemi revaniyi pişirmeden 1-2 saat önce yaparsanız, soğuması için sabırsızlanmanıza gerek kalmıyor.
Keki için;
4 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet portakal kabuğunun rendesi
Bütün malzemeleri iyice karışana kadar mikserle çırpın ve orta boy yuvarlak bir tepsiye dökün. 180° ye ısıtılmış bir fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Bunun için bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Batırdığınız kürdana hamur yapışmıyor ise kek pişmiş demektir. Sonra fırından çıkarın ve bıçak ucunu bir kaç yerine batırın ki şerbeti daha kolay alsın. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne soğuttuğunuz şerbeti dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin. Bunun için de acele etmeyin çünkü 1-2 saatte anca çekiyor ama böylece gayet güzel kabarıyor.Şerbeti tamamen çektikten sonra bu şekli ile de dilimlere ayırıp yiyebilirsiniz.
Ama isterseniz buradaki gibi bir krema hazırlayıp üstünü bu krema ile kaplayabilirsiniz. Böylece sunumunu da değiştirmiş olursunuz. Tadı da daha güzel oluyor bence, denemelisiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder