istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: PIRASALI ENGİNAR

9 Mart 2012 Cuma

PIRASALI ENGİNAR




Pırasa bildiğimiz zeytinyağlı pırasa, enginar da bildiğimiz enginar, tek başlarına da çok lezzetliler. Ama biraraya gelince sanki bu lezzet daha da bir fazlalaştı sanki. Sebze seven biri olarak gördüm ve hemen denedim, ben sevdim, siz de sevecekmisiniz bakalım...

İkisini ayrı ayrı pişiriyorsunuz. Pırasayı zeytinyağlı olarak portakal suyu ile pişirin ve soğumaya bırakın.

Enginarı da zeytinyağı, limon (yarım limon suyu yeterli olur sanırım, enginarların kararmaması için ), damak tadınıza göre ayarladığınız miktarda tuz, bir miktar şeker ve üstünü  örtecek miktarda yine portakal suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben yine dondurulmuş ürün kolaylığından yararlandım ve dondurulmuş enginar kullandım. Enginarı bu şekilde kullanmak büyük kolaylık, bir kere ayıklamaya çalıştığım için biliyorum, beni hüsrana uğratmıştı...

Portakal suyu ayrı bir lezzet veriyor inanın.

Sonra enginarları servis tabağına alın ve üstlerine pırasaları paylaştırın, kalan sularını da azar azar hepsinin üstüne ilave edin. Dere otu veya maydanoz da süslemenize yardımcı olabilir...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder