Bu pastaya neden ağlayan pasta ismi verilmiş hala anlamış değilim. Yıllar öncesinde yediğim zaman çok hoşuma gitmişti, adını duyunca da çok şaşırmıştım, ama yine de tarif defterime yazdım... Şimdilerde bir çok blogda görüyorum ve hala isminin sebebini bulmaya çalışıyorum.
İşte bu da benim ağlayan pastam, ismi ne olursa olsun denenmeye değer bir pasta, lezzetli bir pasta, kolay bir pasta, misafirlerinize ikram ederken yüzünüzü güldüren bir pasta...
MALZEMELER
Kek;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bütün bu malzemeleri normal bir kek yapar gibi mikserle özleşene kadar karıştırıyorsunuz ve 180° de pişiriyorsunuz.
Kek fırından çıkınca üstüne 1,5 su bardağı sütü dökerek ıslatıyorsunuz.
Krema;
Keki fırından çıkarıp üstüne sütü döktükten sonra soğumaya bırakın ve soğuyunca üstünü bu krema ile kaplayın.
Sos;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
¾ su bardağı şeker
80 g bitter çikolata
Bütün bu malzemeleri karıştırarak bir sos hazırlıyorsunuz ve pastanızı bu sosla ikram ediyorsunuz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder