istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: KESTANELİ PİLAV ÜSTÜ ET SOTE

16 Şubat 2012 Perşembe

KESTANELİ PİLAV ÜSTÜ ET SOTE





Evet yine basit bir tarif, çok malzeme yok, hatta miktar bile yok. Kaç kişilik yapmak istiyorsanız gözünüzün kararını kullanarak yapabileceğiniz bir yemek. Önce hemen kuşbaşı almış olduğunuz etleri biraz daha ufak hale getirmek için ikiye kesin yani istediğiniz büyüklüğe getirin. Sonra tencereye sıvıyağ ilave edin tabii her zaman ki gibi çok fazla değil. Sonra ince ince doğradığınız soğanları  ve kuşbaşı etleri tencereye atın ve karıştırarak şöyle bir renklerinin dönmesini sağlayın. Soğanın bol olması daha lezzetli yapıyor. Sonra salça, tuz, kekik, kimyon gibi baharatlarını atıp su ilave edin ve tencerenin ağzını kapatın, etler pişinceye kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa yine su ilave edebilirsiniz. Düdüklü tencere kullanıyorsanız işiniz daha kolay oluyor tabii.

Etler pişerken siz de kestaneleri hafifce haşladıktan sonra soyun. Bu işlem biraz can sıkıcı oluyor itiraf etmeliyim. Ama ben artık kolayını buldum. Şimdilerde artık marketlerin dondurulmuş gıda bölümlerinde kestane de var. Bulabilirseniz tavsiye ederim, çok kullanışlı oluyor. Ben dondurulmuş olarak alıyorum. Sonra bu kestaneleri sıvıyağ ve tereyağ koyduğunuz tencereye atın ve hafifce kavurduktan sonra yıkayıp ıslattığınız pirinçleri de ilave ederek biraz daha kavurun. Üstünü bir parmak geçecek kadar su ilave edin, tuzunu da unutmayın ve kısık ateşte pişirin. Kestane miktarı sizin isteğinize kalmış, eğer kestane seven biri iseniz ve pilav yerken ağzınıza daha fazla kestane gelmesini isterseniz çok miktarda kestane ilave etmenizi öneririm, çünkü güzel oluyor. Ama resimde kestaneler pek fazla görünmemiş, onu da yeni farkettim, demek ki resim çekerken bu konulara da dikkat etmek gerekiyormuş, bunu da öğrenmiş oldum.

Pişen pilavınıza şekil vermek için kek kalıbı kullanabilirsiniz, orta da kalan boşluk kısma da pişen etlerinizi koyarak basit bir süsleme yapabilirsiniz. Farklı şekiller de denemek mümkün, yaratıcılığınıza kalmış.

En üstüne de fıstıkları kavurup süslemek ve lezzet vermek amacı ile kullanabilirsiniz. Ben fıstık kullandım, siz badem de deneyebilirsiniz...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder