Tam bir sebze salatası diyebiliriz aslında. Sebze sevmeyenlere belki bu şekilde yemek daha eğlenceli gelebilir.
Karnıbaharları, bezelyeleri ve fasulyeleri haşlıyoruz ama çok fazla değil, sonra hemen soğuk suya daldırıp çıkarıyoruz ki renkleri ve dirilikleri de korunmuş olsun. Haşlanmış nohutunuz varsa işiniz daha kolay, hemen kullanabilirsiniz ya da konserve nohut kullanabilirsiniz. Her ikisi de yoksa ıslatıp haşlamanız gerekecek…
Haşlama işlemi bittikten sonra karnıbaharları, bezelyeleri, fasulyeleri ve nohutları servis tabağına alın ve üstüne minik domateslerden doğrayın yoksa normal domates de olur.
Maydonoz ve dere otunu da doğrayın, biraz bolca olursa daha lezzetli bir salata oluyor. Sonra zeytinyağı ve limon suyunu iyice çırpın ve biraz tuz ile salatanıza ilave ederek sebzeleri çok fazla hırpalamadan karıştırın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder