Gerçekten hafif...Hem içindeki malzemeler az, hem de krema sadece krema ve şekerden olduğu için yerken ve yedikten sonra hiç bir rahatsızlık duymuyorsunuz. Rulo pasta yapmak her zaman için beni tedirgin eder, çünkü olmama riski vardır. Ya da hamuru tam kıvamında olmazsa rulo yaparken kırılma riski vardır. Yıllar önce bir kaç denememde böyle başarısızlıklarım olmuştu ve bu nedenle uzun yıllar rulo pasta yapmak istememiştim. Son zamanlarda bu yöntemle yaptıklarımda bir sorun çıkmadı ama içimdeki bu korku her zaman var ve pastayı bitirene kadar da beni hep tedirgin ediyor. Allahtan yapım süresi çok fazla uzun değil de kısa sürede rahatlıyorum. İşte bana ufak heyecanlar yaşatan pastanın tarifi;
MALZEMELER
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın beyazı
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMA
500 g krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bu pastayı yapmak için önce kremasını hazırlamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü kekini hazırlarken ve soğumasını beklerken krema da buzdolabında soğuyarak güzel bir kıvama geliyor, hem de zaman kazanmış oluyorsunuz. Kremayı yapmak çok basit. Krema ve pudra şekerini derin bir kapta mikser yardımı ile ve büyük bir sabır ile katılaşıncaya kadar çırpın. Ümidinizi kaybetmeyin, mutlaka katılaşacaktır. Sonra buzdolabına kaldırın.
4 yumurtanın sarısı ile 4 yemek kaşığı şekeri mikser ile beyaz olana kadar çırpın. Sonra başka bir kapta 4 yumurtanın beyazını bembeyaz olana kadar mikser ile çırpın, aynı zamanda da kalıp gibi bozulmadan kalacak kıvama gelmeli. Sonra iki kaptaki bu karışımları birleştirin ve un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çok fazla çırpmadan karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üstüne düz olacak şekilde dökün. 180° dereceye ısıtılmış fırında 6dk-8dk, üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarın ve yağlı kağıt ile birlikte fazla sıkmadan rulo yapın. Ben bu aşamada üstüne bir de nemli bir bez örtüyorum yaklaşık 1 dk. Böylece kırılganlığını önlemiş oluyorum. Sonra tekrar açıyorum ve düz hale getirip soğumasını bekliyorum. Bütün bu işlemler karışık gibi gözükmekle birlikte çok kısa bir zamanda oluyor. Soğuduktan sonra hazırladığınız kremayı içine sürün ve yağlı kağıttan yavaş yavaş ayırarak rulo haline getirin. Kalan krema ile istediğiniz şekilde pastanızın üstünü süsleyebilirsiniz. Bu pastayı arasına muz, frambuaz gibi çeşitli meyveler koyarak da yapabilirsiniz. İşte bu kısım her zaman dediğim gibi tamamen sizin zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder