Aslında bu çorbayı yazın yapmak daha mantıklı, çünkü mevsiminde yetişmiş domatesler ile daha sağlıklı bir lezzet elde etmiş oluruz. Ama konserve domatesler ve salça ile de bu çorba yapılabilir. Böylece bizim için yararlı bir besin maddesinden kendimizi mahrum etmemiş oluruz.
MALZEMELER
7-8 tane rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça ( isteğinize göre arttırabilirsiniz )
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
Zeytinyağı ile beraber unu hafifce kavurun, yakmadan. Sonra rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Üstüne kıvamını açmak ve blendırdan geçirmek için biraz su ilave edin ve blendırdan geçirin. Salçasını ilave edin ve çorba istediğiniz koyuluğa gelene kadar su ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın. Tuz ilavesinden sonra kısık ateşte özleşinceye kadar kaynatın. Kaşar peyniri ve karabiber ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder