Tazecik ve yumuşacık ekmekle yenirse çok güzel olur...
Malzemeleri olmayan bir tarif daha...
Belirlediğiniz sayıda patlıcanlar alacalı soyulur ve kızartılır. Bu kısım yani kızartma kısmı biraz tehlikeli. Bol yağda kızartırsanız eğer daha az yağ çekiyor. Daha hafif olmasını isterseniz fırında da yapabilirsiniz. Patlıcanların üstlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürerek fırında kızartabilirsiniz.
Kızarttığınız patlıcanları bir tencereye dizerek yerleştirin.
Kuru soğanları ince doğrayın, zeytinyağında yumuşattıktan sonra içine ince kıyılmış sarımsakları ve kıymayı ilave edin, kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Son olarak ince doğranmış maydanoz, karabiber, tuz ve biber salçası ilave edin, karıştırın.
Hazırladığınız kıymalı karışımı ortalarını açtığınız patlıcanların içine paylaştırın. Üstlerini dilimlenmiş domates ve biberler ile süsleyin.
Patlıcanların üstünü geçmeyecek kadar salçalı su hazırlayarak ilave edin ve tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin.
Bu tarifte olduğu gibi bazı yemeklerde malzemelerin miktarlarını veremiyorum. Çünkü kişi sayısına göre ve damak tadına göre değişebiliyor malzemenin miktarı ve çeşidi. Temel olarak içinde olması gerekenler bunlar. Bol soğanlı veya daha acılı olabilir ya da farklı baharatlar eklenebilir. Ben biber salçasını çok lezzetli bulduğum için kullanıyorum, normalde domates salçası kullanılır. Biber salçası biraz da acı olursa daha güzel oluyor...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder