Kek yapmak hem çok basit hem de bir o kadar zordur...
Uygun tarifi bulmak en önemli kısmı, eğer uygulayıp da güzel sonuç aldıysak ne mutlu, hemen yazmalı o tarifi... ama bazen güzel sonuçlanmayabilir...ya tutturamayız ya da tadını beğenmeyiz...o zaman o tarifi kendimize göre ayarlamaya çalışırız...bazı kekler hiç sorun çıkarmaz bazı keklerin de püf noktaları vardır olmazsa olmaz.
Bu nedenle bir kaç tane değişmeyen kek tarifim var.
Hep aynı keki yapmak da olmuyor ama sonuçtan memnun kaldığım ve tadını beğendiğim tarifi de bırakamıyorum...
Ben de hep aynı keki yapıyor olmamak için keki yaptığım kalıpları değiştiriyorum ya da içine farklı meyveler kullanıyorum. Her farklı kalıpta ve farklı meyvede farklı bir sunum ve lezzet çıkıyor ortaya...
Bu kek hamurunu ister muffin kağıtlarında ister bir kek kalıbında pişirebilirsiniz.
Muz keklerde pek kullanılmaz ama tavsiye ederim, kekle birlikte pişerken daha da lezzetleniyor ve kekin dokusunu daha da yumuşatıyor...
Kalıpta pişireceğiniz zaman kek hamurunun arasına bütün olarak ya da dilimleyerek muzları yerleştirebilirsiniz. Ya da muffinlere de muz ilave edebilirsiniz...Dedim ya hamur olsun da çeşitli meyveleri karıştırmak sizin elinizde...
Benim beğendiğim kek hamurlarından bir tanesi bu...
MALZEMELER
3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
¾ su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Ve
1 ya da 2 tane muz ve üstünü süslemek için file badem
Yumurtalar ile şekeri iyice karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Yoğun bir kek hamuru oluyor. Daha sonra istediğiniz kalıplara aktarın, muzları ilave edin, farklı meyveler de olabilir. Ben bu kalıp için 1 tane muzu enlemesine ortadan ikiye keserek kullandım. Ama daha fazla muz da kullanılabilir...Üstüne file bademleri de ilave ettikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder