istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: TUZLU KURABİYE

25 Ekim 2013 Cuma

TUZLU KURABİYE





Kurabiye yapmak zevkli iştir, sevenler için söylüyorum tabii...


Bir hamur ile istediğim şekilleri yaparak  zevkli vakit geçirmek hoşuma gider. Çocuklar da severse onlar için de bir eğlence aracı oluverir sıkıldıkları zaman.



Farklı farklı şekillerde irili ufaklı kurabiyeleri yapmak kadar bir bardak çayın yanında yemek de güzeldir...

Bu nedenle değişik bir kurabiye tarifi gördüğüm zaman denemek isterim. Bu tarifi Leyla ile Yemek Saati sayfalarında görmüştüm. Çok teşekkür ediyorum kendisine...


Bu hamura ben de kendimce şekiller verdim...

MALZEMELER

250 g tereyağ

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı su

2 tane yumurta ( 1 yumurtanın sarısı kurabiyelerin üstü için)

2 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

½ limon suyu

4-5 su bardağı un ( yaklaşık )

Süslemek için susam, çörek otu, haşhaş...


Un hariç bütün malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarı biraz daha az veya biraz daha fazla olabilir. Sonra hamurdan parçalar kopararak istediğiniz şekilde yaptığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün. En son olarak da susam, haşhaş  ya da çörekotuyla süsleyin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder