Bir çok sebze kullanabileceğiniz, fırında yaparak hafif bir lezzet elde edebileceğiniz bir tarif...
Evde kalan sebzeleri değerlendirmenin de lezzetli bir yolu...
Tarifde bulunan sebzelerin haricinde başka sebzeler de kullanabilirsiniz...
Sunumu da güzel...
O zaman şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER
2 tane havuç
2 tane patates
1 tane kuru soğan
½ pırasa
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Soğanı ve pırasayı ince ince doğrayın, havuç ve patatesleri de rendeleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tavada çok fazla pişirmeden soteleyin ve soğumaya bırakın.
2 tane kabak
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
Kabağı rendeleyin ve ufak ufak doğradığınız maydanoz ve dereotu ile karıştırıp peyniri de ilave edin.
3 tane yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yeteri miktarda tuz ve karabiber
Malzemelerin hepsini içine alacak büyüklükte bir karıştırma kabında yumurtaları çatalla çırpın, un, yağ ve kabartma tozunu da ilave edin, karıştırın, koyu bir hamur elde edeceksiniz.
Bu hamurun üstüne sotelediğiniz sebzeleri, peynirli kabak karışımını, tuz ve karabiberi ilave ederek elinizle ezmeden karıştırın.
Bu karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine çok kalın olmayacak şekilde yayın.
180 dereceye ısıtılmış fırında yavaş yavaş üstü kızarana kadar pişirin.
Pişen mücverinizi isterseniz sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında kızdırdığınız biber salçası ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder