Meyveli, hem tatlı hem ekşi, kıtır hamurlu, pişirmesi kolay, yemesi zevkli bir tatlı...ister büyük kalıpta ister porsiyonluk kalıplarda yapabilirsiniz, ben şimdilik büyük kalıp kullandım.
MALZEMELER
Hamur kısmı için;
125 gram tereyağ
1+1/4 su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 çay bardağı esmer şeker
1 tutam tuz
Meyveli kısmı için;
4 tane elma ( ufak doğranmış )
1 yemek kaşığı un
½ limon suyu
½ çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Önce hamur kısmını yaparak işe başlayalım. Bütün malzemeleri karıştıralım. Tereyağ soğuk olursa daha iyi oluyor. Hamur birbirine yapışmayan dağılan bir hamur oluyor. Kum taneleri gibi. İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında bekleyebilir, hatta bir kaç gün bile bekleyebilir, bu nedenle de tatlıyı yapmak kolay oluyor. Hamuru biraz fazla yaparak bir kısmını dolaba ayırabilirsiniz ve canınız tatlı istediğinde evde olan herhangi bir meyve ya da meyve karışımı ile bu tatlıyı kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sonra meyveli kısım için malzemeleri karıştırın ve kalıbınıza dökün. Üstüne de hazırladığınız hamur karışımını taneli olacak şekilde yayın. 1900 lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık ılık da yiyebilirsiniz soğuk da, nasıl isterseniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder