Balık deyince ilk önce aklıma somon gelir nedense, daha çok somonu sevdiğim için olabilir belki, belki de çok yaralı olduğu için seviyorumdur. Ayrıca pişmesi de yemesi de kolay bir balık, çocuklar da seviyor...
Bu sefer sebze yemeği yapar gibi yaptım. Önce soğanları çok çok az zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurdum, çok fazla değil. Yağ az olmalı çünkü somonda yeteri kadar yağ var. Sonra soğanları kavurduğum tencereye ince dilimlenmiş sarımsak, doğranmış yeşilbiber, küp doğranmış domatesi ilave ederek biraz daha kavurdum, sonra da somon dilimlerini yerleştirdim ve üstüne tuz ile birlikte baharatları da ilave ettim, nane, kekik, fesleğen nasıl hoşunuza giderse, farklı lezzetler de yakışıyor somona. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte somonlar pişene kadar bekliyoruz. Sonuç gayet güzel oluyor, en azından bana göre , tavsiye ederim, yanına da quinoa ile yapılmış bir pilav olursa gerçekten çok besleyici. Sizlere şimdiden kolay gelsin...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder