Et yemeklerinin yanına pilav olur genelde alışkanlıktan olsa gerek, şöyle tereyağlı tane tane ya da yanında değil de pilav üstünde servis edilir...Sanki ayrılmaz bir ikili olmuşlardır. Bizim evde de durum böyle, et yapılırsa yanına mutlaka pilav da olur.Yoksa eğer gözler arar tezgah üstünü pilav nerede kaldı diye...
Dedim ya alışkanlık. Ama bu sefer ben bu alışkanlığı bozdum. Et sotenin yanına graten yaptım, yakıştılar birbirlerine , siz de yapın bence...
Et sote için aldığınız dana kuşbaşı etleri (500g) 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile orta ateşte şöyle bir çevirin, sonra ince ince doğradığınız 2 orta boy soğanı ilave edin, 5 diş sarımsağı da ince ince doğrayıp ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı salça ile birlikte 2 su bardağı su ilave ederek, bu arada istediğiniz oranda tuz ve diğer baharatları da ilave etmeyi unutmayın. Ben genelde kekik ilave ederim. Sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer su azalırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Graten tarifi için de buradan yararlanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder