Havuçlu kek ne zamandır yapmak istediğim bir kek ve geçenlerde yaptım. Bir çok farklı tarifi var, ben bana en yakın olanını denedim, üstüne krema da olursa nasıl olur dedim ve bir de krema yaptım. Hiç de fena olmadı. Dolapta durdukça daha da güzelleşti sanki. Kremasının peynirli olması da aşırı derecede tatlı olmasını engelledi. Süslemesini de istediğiniz gibi yapmaya uygun bir kek...Yılbaşı akşamı sofralarınızı süsleyecek bir alternatif olabilir düşüncesi ile işte tarifi;
MALZEMELER
1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi
1,5 su bardağı şeker
4 tane yumurta
¾ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Bütün malzemeleri mikser yardımı ile çırpın ve yağlanmış, unlanmış bir kek kalıbına dökün. 180° ısıtılmış fırında pişirin.
KREMASI İÇİN
250 g labne peyniri
150 g mascarpone
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 /2 su bardağı süt
Krema malzemelerini mikser ile çırpın. Bu işlemi yaparken sütü yavaş yavaş katarsanız kıvamını ayarlamanız kolay olur.
Daha sonra pişirip soğuttuğunuz keki ortadan ikiye kesin ve ortasına bolca bu kremadan sürün, bol krema olursa daha güzel oluyor. Sonra da her tarafını bu krema ile kaplayıp istediğiniz gibi süsleyin.
Ve bu tarifi "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " etkinliği için http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ `a memnuniyetle gönderiyorum ve teşekkür ediyorum.
Ve bu tarifi "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " etkinliği için http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ `a memnuniyetle gönderiyorum ve teşekkür ediyorum.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder